Благоустрояване на междублокови пространства за над 3,7 милиона лева стартира днес в Хасково

  Благоустрояване на междублокови пространства за над 3,7 милиона лева започна днес в Хасково. Средствата са по ОП „ Региони в растеж“ проект   „Градска среда“.  Символичната първа копка по започване на строителството бе направена в квартал“ Бадема“.  

В кв“ Бадема“ изпълнител на строителните работи е  ДЗЗД“ Обединение за красиво Хасково“. Мястото, което ще се благоустрои е между блокове  2, 3, 6, 8, 10, 12, 13, 14, 24 и 34. Там ще бъдат изградени алеи, озеленяване, преасфалтиране, ще се направи детски кът до бл. 24 ще има спортен комплекс до бл. 34 са предвидени фитнес уреди, маса за тенис, игрище за мини футбол . До бл. 10  ще бъде изградена площадка за деца със специални потребности.

В квартал „Орфей“ има две зони, които ще се благоустроят от „ВиК Бунар“. С нов облик ще е мястото между бл. 30 и 34, както и пространството между бл. 28, 32 и 33. Там също са предвидени кътове за отдих с беседка и перголи, пейки, спортна площадка, футболно игрище с изкуствена трева .Предвиден е ремонт на всички тротоари и паркинги.

Третият обект ще се реализира от „Инфра инжстрой“ в проекта са междублоковите пространства между улиците “Тутракан”, “Булаир”, “Одрин” и южно от ул. “Иван Асен II“”. Там ще се изградят паркинги, различни кътове за отдих с пейки, перголи и беседки. Ще има детска площадка и уреди за фитнес на открито. Предвидено е ново осветление, поливна инсталация и рехабилитация на площадковата водопроводна мрежа, ще се засади нова растителност. Предвидена е и пълна реконструкция на детската площадка на ул“Атон“ там ще има уреди и за деца в неравностойно положение.

Върни се в началото на страницата