С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин в Хасково бе почетена 132 годишнината от Съединението на България.   

В словото си кметът Добри Беливанов заяви:  „След еуфорията на Освобождението,  ние получаваме за пореден път урока, че „Нищо не идва даром“ , че и тази Независимост трябва да се отвоюва  и отстои. Тогава България не само защитава сама по неповторим начин правото да бъде една държава а и постига забележителен напредък в следващите години.  Днес това е страница в историята, която често трябва да препрочитаме и да си спомняме, че Съединението прави силата. Защото живеем в интересни и бурни времена, в които това единство не ни е най-силно изразената черта. А  то ни е изключително  необходимо за да можем заедно да направим страната си още по добро място за живеене и града ни да пребъде.“

Множеството бе поздравено и от областния управител Станислав Дечев.

Цветя пред паметника на Незнайния воин поднесоха още председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник-кметът Евгени Консулов, народните представители Георги Станков и Никола Динков, общински съветници, представители на политически партии и граждани.

В ритуала участваха представители на поделение 52740 и Духов оркестър Хасково.

Веднага след ритуала на откритата сцена на площад „Свобода“ започна концерт на Народен оркестър към община Хасково със солисти Тонка Колева и Филип Марков. Със свои изпълнения се представи и певицата Петя Кенанска.