1000 души получават ежедневно топъл обяд безплатно в община Хасково, съобщи на пресконференция днес заместник-кмета Милена Трендафилова.

Програмата „Осигуряване на топъл обяд“ стартира през месец октомври 2016 година с 350 потребители. От началото на годината на топъл обяд разчитат 600 души, а от 1 май вече са 1000.

Увеличаването на броя на подпомаганите хора е в резултат на големия интерес към услугата. За първи път Общината предоставя храна и на хората от общината. Потребители  има в 21 села в община Хасково, както и в самия град. Трудно подвижните получават храната в домовете си, кметовете на селата организират доставката до всеки един потребител от тяхното населено място, съобщи Красимира Христова, ръководител на проекта.

Общата стойност на проекта е над 900 000 лева. Всеки потребител получава по 300 грама супа, 300 грама основно ястие и хляб.

Част от проекта са и консултации за повишаване на жизнения статус на потребителите, подчерта Милена Трендафилова. Тя уточни, че потребителите се класират въз основа на критерии  съгласувани със социалните служби.  По думите на Милена Трендафилова  този проект е илюстрация как функционира Европейският социален фонд , който днес отбелязва 60 години от съществуването си.