Завод за авточасти търси 350 работници в Хасково, съобщи днес управителят на фирмата инвеститор Петър Зарев . От 9 май започва наемането на работници. Заводът е разположен в бившата текстилна фабрика „Мануела“. Пълният си обем на производство завода ще достигне до две години. Предвижда се от 1 юни производството в Хасково да стартира със  100 работници. Първите наети ще бъдат изпратени на обучение в Смолян, където е другият завод на фирмата Ариета БГ, която е част от Ариете груп. Фирмата има представителства в Чехия и Словакия. В България има база в Смолян и Пазарджик. Фирмата  работи в България от 2013 година.

В Хасково инвеститорът е наел производствено хале на площ от над 5 декара. Там ще се сглобяват ръчки за мигачи и чистачки и целият модул на волана  на автомобили като „Форд“, „Даймлер Крайслер“, БМВ, Бентли, Алфа Ромео. Предвижда се да се работи на три смени в 24 часов режим. Към момента заплатата във фирмата е средно 900 лева. Инвестицията в Хасково е за около 1 милион евро.

Производството е чисто, не вреди на околната среда. Не изисква голямо физическо натоварване.

Вниманието на инвеститорите към Хасково е било насочено от екс областният управител Станислав Дечев.  „Благодарим за съдействието на Общината. Днес проведохме поредна среща със заместник-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова.  Общината е много добре настроена към подобни инвестиции и правят всичко възможно за да ни улеснят“, каза Петър Зарев.