Повече от 1200 танцьори участват в четвъртия фестивал „Хайдушка софра“ в Хасково. Той бе открит от кмета на общината Добри Беливанов, който поздрави участниците.
Танцьорите са от 56 самодейни танцови клуба от цялата страна. Фестивалът се провежда със съдействието на Община Хасково по идея на главния организатор на събитието  Мишо Кадиев, ръководител на един от хасковските самодейни танцови състави „Фъртуните на Мишо“.
Фестивалът няма конкурсен характер. Проявата започна с дефиле на участниците по централната градска част. След края на задължителната част от два танца за всеки състав,   ще се представят гост-хореографи от шестте етнографски области на България, които ще  покажат по едно автентично хоро от съответната област. Всеки клуб ще получи подаръци, плакети и грамоти за участие от Община Хасково и Клуб за български народни танци "Фъртуните на Мишо".
Утре от 10.00 часа в зала „Хасково“ в рамките на фестивала  ще се проведе  семинар за ръководители на любителски клубове  на тема "Накъде върви българският фолклор".