В събота на 11 март кметът на община Хасково Добри Беливанов се срещна с жителите на хасковския квартал „Болярово“. 
Драгомир Колев - директор на дирекция “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ представи проекта за новата канализация в квартала. Близо 15 км. ще е общата дължина, като канализация ще се изгражда в южната част на “Болярово” – от улица “Хасковска” на юг.
Колев информира жителите на квартала, че проектът отговаря на приетите от УС на ПУДООС приоритети за финансиране и ще бъде представен в ПУДООС за разглеждане и решение за финансирането. Подготовката на този приоритетен и за Общината проект започна миналата година с провеждане на обществена поръчка за проектиране. От общата дължина на канализацията 3.5 километра ще са отклоненията към имотите на живеещите в квартала, а близо километър са уличните оттоци. Тъй като стойността е около 4,5 милиона, проекта ще е на две фази, тъй като максималното финансиране от ПУДООС е до 2,3 милиона. 
Кметът Добри Беливанов заяви: „Вярваме, че като видят, че сме си свършили добре работата, няма да ни откажат дофинансиране, за да послужим ефективно на хората в квартала. Недопустимо е в 21 век квартал на Хасково да има септични ями и за това се работи приоритетно по изграждането на канализацията. Вярвам, че по време на мандата ни ще успеем да изградим канализацията на Болярово, след което ще се асфалтират улиците. Проучва се също възможността за закупуването на електробуси, които да свързват кварталите “Болярово” и “Бадема” с града.”
Предстои изготвянето на цялостен проект за воден цикъл на Хасково, който включва и квартал „Болярово“. Този проект е много сложен и скъп - около 100 милиона лева. Тези пари ще се търсят от европейските фондове, защото бюджета на Общината няма как да се справи с такава инвестиция. Затова сега е важно да продължи работата по Асоциацията ВиК Хасково, за да има готовност за реализация на водния цикъл и да се реши веднъж завинаги проблема с водоснабдяването на Хасково и в частност и на Болярово.