НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ

Имате ли алергия?

Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!

 

 

Според Световната здравна организация от 20 до 40% от хората страдат от различен вид алергични заболявания. За последните 20-25 години засегнатите от бронхиална астма, алергичен ринит, уртикария, атопичен и контактен дерматит са се увеличили над 3 пъти.

През октомври 2013 г Европейският парламент гласува декларация в подкрепа на борбата с алергичните заболявания, като я постави на водещо място сред проблемите на общественото здраве.

 

Във връзака с кампанията в Хасово се предвижадат следните инициативи:

 

На 28.09.2016г. от 10.00 до 11.00ч. в Община Хасково, зала "Хасково"  ще се проведе съвместна пресконференция с организаторите и участието на РЗИ и РЗОК-Хасково във връзка с информационната кампания за алергиите в Хасково.

 

На 28.09.2016г. от 11.00ч. в Община Хасково, зала "Хасково"  ще се проведе обучителен семинар на ромските медиатори и мед. сестри от училищата и детските заведения в Хасково.

 

На 28.09.2016г. в Хасково от 14.30 до 17.30 часа в ДКЦ I, площад "Градска болница"1,  ет.4., кабинет № 26, всеки желаещ над 18 години след консултация със специалист алерголог може да изследва безплатно дихателни показатели и да проведе кожен тест за (хранителни и инхалаторни алергии). В ДКЦ I има изграден асансьор и е осигурена достъпна среда за хора с увреждания, стари хора и лица със затруднение в предвижването. Предварителни записвания няма да се извършват.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Кампанията „Имате ли алергия? Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!” се реализира от Българското дружество по алергология, съвместно с Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и със съдействието на Комисия по здравеопазването към 43-то Народно събрание, УМБАЛ Александровска София, Медицински университет - София и Европейската академия по алергология и клинична имунология (EAACI) с любезното съдействие на община Хасково

Върни се в началото на страницата