Такса битови отпадъци в община Хасково няма да бъде повишавана

 

На брифинг днес кметът на община Хасково Станислав Дечев представи план-сметката за 2022 година. „Няма да има увеличение на такса-битови отпадъци в община Хасково, както за гражданите, така и за фирмите“, заяви градоначалникът. Той подчерта, че ни чака тежка година, заради ковид-пандемията, икономическата криза и драстичното повишаване на цената на електроенергията, което вече се отразява на бюджета на община Хасково и на всяко семейство.

Въпреки сложната ситуация, екипът на община Хасково е изготвил план-сметката за ТБО така, че всички ставки да останат на сегашните нива. Планираните приходи по план-сметката са 12 978 000 лева. В този план е включен общият облог – т.е. всичко дължимо към общината, съгласно съществуващото законодателство. Акцент в работата ще бъде контролът и събирането на натрупаните в последните 5 години недобори, уточни кметът на община Хасково.

През тази година община Хасково успя да завърши и пусне в експлоатация втората клетка на депото в Гарваново. През следващата година предстои обявяването на процедура за рекултивация на първа клетка.

План-сметката за ТБО е публикувана на сайта на Общински съвет Хасково, а гласуването ѝ в местния парламент ще бъде през декември.

 

http://savet.haskovo.bg/article/6324/Dokladna-zapiska-ot-Kmeta-na-Obsthina-Haskovo-otnosno--odobryavane-na-plan-smetka-za-razhodite-ot-taksa-bitovi-otpadaci-prez-2022-g.-i-opredelyane-razmera-na-taksa-bitovi-otpadaci-za-naselenite-mesta-na-teritoriyata-na-obsthina-Haskovo-prez-2022-g.

Върни се в началото на страницата