Проф. д-р Димитър Масларов и ръководителите на три хасковски лечебни заведения бяха отличени в Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец

В Деня на българския лекар- 19 октомври, проф. д-р Димитър Масларов беше удостоен с Почетния знак на Хасково. Той му бе присъден с решение на Общинския съвет, а днес отличието бе връчено на проф. Масларов от председателя на местния парламент Таня Захариева. „Вашата професия е мисия. Тя е една ежедневна борба за победата на здравето над болестта. Пожелавам Ви преди всичко здраве, професионални успехи и вяра“, каза в приветствието си Таня Захариева. Проф. Масларов призна, че събитието за връчване на #Почетния #знак на #Хасково го е развълнувало. Той подчерта, заслугата за неговото израстване е в миналото и в семейството му, че настоящето е различно и то е белязано от пандемията, а бъдещето е непредсказуемо. „Затова според мен ние трябва да инвестираме в нашите деца, защото те ще пишат следващата страница на нашата история. Желая на всички здраве и нека се радваме на вълшебното пътешествие, наречено #живот“, пожела проф. д-р Димитър Масларов.

Кметът на #община Хасково Станислав Дечев поздрави всички български #лекари по повод Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец. „През последните дни и години по лицата на лекарите виждам изписани умора и тревога. Но аз вярвам, че светът ще се промени и се надявам това да стане бързо и при следващата ни среща да ви видя ведри, усмихнати и уверени. От цялото си сърце ви пожелавам #здраве!“ каза в приветствието си Станислав Дечев.

Той връчи специални отличия на изпълнителния директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов, на управителя на СБАЛПФЗ Хасково ЕООД д-р Веселин Калфов и на управителя на ДКЦ 1 Хасково ЕООД д-р Ясен Янев. Тези награди са за ръководителите и екипите на лечебните заведения за професионализма и всеотдайността по време на пандемията от COVID 19! „Днес Вие сте символ на вярата, силата и спасението“, пише в благодарствените грамоти към хората в бели престилки-пазители на живота.

 

Върни се в началото на страницата