Община Хасково изпълнява проект финансиран от Европейската комисия с максималната възможна сума за проекта 25 хиляди евро. Проектът е  „Вяра в общността и Европейското достойнство 2020“, финансиран от Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура към Европейската Комисия по програма „Европа за гражданите“, Мярка „Побратимяване на градове“. Поради разрастването на пандемията от Ковид 19, проектните дейности не се изпълниха по предвидения график през 2020 година.

   Партньори на община Хасково са общини и организации за побратимяване от Франция, Гърция, Румъния, Португалия, Унгария и Северна Македония.

  Около 200 души – предимно деца и млади хора пристигат по проекта в Хасково като ще вземат участие в празничните събития по повод деня на града. На 7 септември са предвидени кръгла маса на тема "Бъдещето в дигитална Европа" и празничен преглед на талантите „Feel EUrope". Младите хора ще имат възможност да участват във форум "Връстниците на прехода" и екипни игри „Цветовете на Европа“ на 8 септември.  9 септември  е отделен за разходка на гостите из забележителностите на града и региона.

 Предвид разрастващате се епидемия от Ковид 19 в страната, ще бъдат взети всички необходими противоепидемични мерки при провеждане на събитията, съгласно разпоредбите на Министерство на здравеопазването.

Върни се в началото на страницата