Община Хасково ремонтира сградите на детските градини в няколко села

Ремонти на покривите на сградите на ДГ №21 „Вихрогонче“ в селата Брягово, Козлец и Динево и на покрива на училището в с. Динево извършва #община #Хасково.

✅В сградата на Детската градина в с. Брягово ремонтните работи вече са приключили. Там е извършена частична подмяна на компрометирани елементи от дървената конструкция, направена е нова дъсчена обшивка и покритие с керамични керемиди и др. Подменени са обшивки от поцинкована ламарина, улуци, водосточни тръби и казанчета. Възстановени са и комините, монтирани са нови шапки. Там малчуганите започнаха новата учебна година в обновената и по-комфортна сграда, установи при проверката си на място заместник-кметът Динко Тенев.

✅В с. Козлец сградата на #детска #градина „Вихрогонче“ също е с ремонтиран покрив. И там са сменени елементи от дървената конструкция, направена е нова дъсчена обшивка и покриване с керамични керемиди. Подменени са обшивки от поцинкована ламарина, улуци, водосточни тръби и казанчета. Направена е дъсчена обшивка по стрехите, възстановени са и комините.

✅Ремонтът на покрива на сградата на детската градина в с. Динево, Община Хасково също приключи. Там до дни завършват и довършителните работи вътре в помещенията. Направени са нови санитарни възли за децата, подменена е водопроводна инсталация, монтирано е санитарно оборудване –мивки, смесителни батерии, душ батерии. Таваните са шпакловани и боядисани. По стените се поставя нова фаянсова облицовка, а по пода нова настилка. Ремонтирана е и ел. инсталацията на сградата.

✅Успоредно с това се извърши и „Ремонт на покрив на сградата на ОУ „Христо Ботев“ с. Динево, Община Хасково“. Той беше завършен преди 15 септември и не затрудни старта на новата учебна година. От сградата на училището в Динево е отстранено съществуващото покритие с керемиди, демонтирани са водосточните тръби и улуци. Сменени са компрометирани елементи на дървената покривна конструкция. Направена е нова обшивка с нерендосани иглолистни дъски, покритие с мушама и нови керамични керемиди върху летвена скара. Измазани са комините на сградата, подменена е обшивката от ламарина. Монтирани са нови улуци, водосточни тръби, казанчета и др.

Ремонтните дейности в програмата на община Хасково продължават.

Върни се в началото на страницата