Станислав Дечев към учениците: Бъдете старателни в час и весели в междучасията

„Първият учебен ден е празник на надеждата и радостта. Денят, когато във всеки дом и във всяко училище говорим за най-важното в нашия живот - за децата и за бъдещето“. С тези думи кметът на община Хасково Станислав Дечев откри Новата учебна година в СУ „Васил Левски“ Хасково. На учениците той пожела да бъдат отговорни, защото наученото днес, ще им е полезно утре. „Намерете време да четете, да спортувате, да рисувате, да танцувате, да пишете стихове или да изучавате звездите и океаните… Развийте таланта си и стимулирайте любопитството си“, каза Станислав Дечев. Градоначалникът изпрати поздравителен адрес до всички училища в община Хасково, в който се казва: „Мили първокласници, Първият учебен ден е вашият празник! Днес всяко училище се радва на вашите усмивки. Родителите ви са развълнувани, а учителите- щастливи да ви въведат в света на познанието. Бъдете старателни в час и весели в междучасията! На всички пожелавам здраве и успехи през Новата учебна година! Честит празник и на добър час!“

СУ „Васил Левски“ днес посреща 750 ученици. Първокласниците са 96, а 550 деца посещават занимални, съобщи директорът на училището Милена Михайлова. Гост на церемонията в едно от най-големите хасковски училища беше и началникът на РУО Хасково Веселина Павлитова. Родители, деца и преподаватели бяха благословени от отец Никола, който пожела на всички успехи в храма на знанието.

В ОУ „Свети Климент Охридски“ учебната година започна с много веселие, усмивки и вълнения. Гости на празничната церемония там бяха секретарят на община Хасково Пламен Лечев и началникът на отдел „Образование“ Йорданка Иванова.

В ПГДС „Цар Иван Асен II“ началото на учебната година беше най-вълнуващо за 131  осмокласници, които ще се обучават в 7 специалности. Директорът на гимназията Маргарита Топалова ги приветства с добре дошли и им пожела успехи в овладяването на професиите на бъдещето. Гости на тържеството бяха заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев  и инж. Любомир Илиев, зам. директор на ДГС-Хасково.

В ОУ „Св. Иван Рилски“ учебната година започна с празнично тържество, много вълнения и усмивки. Гост на церемонията беше и заместник-кметът на община Хасково Танер Емин.

Всички училища в община Хасково посрещнаха своите ученици с тържества на открито. В празничните класни стаи 750-те първолаци и 2018-те деца от подготвителните групи получиха подаръци от кмета на община Хасково.  

Върни се в началото на страницата