Кметът Станислав Дечев към студентите: Вярвам, че  Хасково ще остане завинаги в сърцата ви като обичан и предпочитан за живеене град

С нова специалност стартира академична година Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора. „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ е новата дисциплина, в която Хасковският филиал приема студенти за редовна форма на обучение“, съобщи днес ректорът на Висшето училище доц. д-р Добри Ярков.

“Благодаря на ректора на #Тракийския #университет Стара Загора доц. Ярков, че изпълни обещанието си и от тази академична година Филиал Хасково приема #студенти в нова #специалност. Първият випуск започва обучението си още сега, а Хасково става все по-привлекателен за реализация на #млади #хора от цялата страна.“ Това написа в личния си профил в социалната мрежа #кметът на #Хасково Станислав Дечев, веднага след като новината беше съобщена официално.

За разширяването на обхвата на студенти във Филиал Хасково кметът Станислав Дечев и ректорът доц. Ярков работят съвместно от близо две години. „Тази специалност е много важна за Хасково и региона, защото тук има много туристически обекти, курорти с минерални извори и хотелски комплекси, където тези специалисти ще могат да се реализират, затова с кметовете на общините настоявахме този прием да се случи“, разказа доц. Ярков.

Новината за разкриването на новата специалност беше съобщена по време на тържествената церемония за откриване на Новата учебна година във Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора. Кметът на Хасково Станислав Дечев се обърна към студентите с думите: „Вие правите града ни по-слънчев, по-млад и по-ведър. Вярвам, че от където и да сте дошли, Хасково ще остане завинаги в сърцата ви като обичан и предпочитан за живеене град! На добър час през Новата учебна година!“

Върни се в началото на страницата