Деца нарисуваха своята приказка в конкурс на РБ „Хр. Смирненски“

Община Хасково и Регионална библиотека „Хр. Смирненски” обявиха днес победителите в конкурса „Нарисувай своята приказка”. В него деца до 14 години от цялата страна рисуваха с четка или с думи своята приказка. Всички уникални рисунки и литературни творби бяха представени днес пред публиката. Тези произведения са издадени и в книжка „Нарисувай своята приказка“- със съдействието на община Хасково програма „Културни инициативи“. Изложбата е подредена в централното фоайе на библиотека „Хр. Смирненски“.

При най-малките художници до 9 години журито е оценило най-високо рисунката на Никола Думанов- на 8г. от Хасково. Втората награда е за Алекс Димитров, от гр. Бремерхафен, Германия, на трето място е класирана Мариета Делчева от Хасково.

При учениците до 14 години победител е Михаела Атанасова на 11 години от Хасково. Втората награда е за Виктория Тодорова на 10 години от Хасково, третото отличие за рисунка е за Елица Лалева от Хасково.

Наградата за най-добър художествен текст заминава за Бургас. Печели я Николая Димитрова от 2 В клас на ОУ „П.К.Яворов“ за „Моята мечтана история с Матилда.“

В проекта „Нарисувай своята приказка“ участваха деца от Хасково, Бургас, Карнобат, Сливен, Свищов, Плевен, Нова Загора, Шумен и др.  

Върни се в началото на страницата