Хасково отличи новите Почетни граждани

На тържественото празнично заседание на Общински съвет Хасково бяха връчени званията „Почетен гражданин на Хасково“ и „Почетен знак на община Хасково“. Председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева връчи почетните отличия на г-жа Тереза Андонова, удостоена със званието „Почетен гражданин на Хасково“ с решение на Общинския съвет за дългогодишната си педагогическа работа и за приноса й за изучаването на чужди езици в Хасково. С най-високото обществено признание „Почетен гражданин на Хасково“ бе удостоена и заслужилият майстор на спорта Ваня Дерменджиева, записала в богатата си спортна кариера едни от най-високите постижения на женския баскетбол в България. Със званието „Почетен гражданин на Хасково“ -посмърто беше удостоен и Борис Младенов- дългогодишен ръководител на хор „Родна песен“, на ПТАНПТ “Китна Тракия“, музикален деятел с неоценим принос за развитието на културата в община Хасково.

Отличието „Почетен знак на община Хасково“ получи секретарят на читалище „Заря-1858“ Александър Милушев за приноса му за развитието на читалищното дело в Хасково.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев поздрави всички по повод днешния светъл празник- 8 септември - Рождество Богородично и Ден на Хасково. Той подчерта, че всичко хубаво в нашия град се случва, благодарение на взаимната подкрепа за най- важните проекти за хората. „За мен е важно, че мога да разчитам на подкрепата Ви. Защото Хасково е градът, който ни събира и очаква от нас бъдем заедно“, подчерта Станислав Дечев.

Градоначалникът припомни, че през тази година реално се изпълняват няколко ключови проекта, които ще Хасково. „Изграждаме парка над ДНА, реновираме стадион „Младост“, работим по новия парк в подножието на Монумента на Света Богородица, предстои да започнем работа по строителството на закрития плувен басейн. Наред с това в Хасково предстоят няколко много сериозни външни инвестиции, които ще стартират съвсем скоро и ще се отразят директно върху икономиката на Хасково“, каза още Станислав Дечев.

На тържествената церемония кметът връчи и специални отличия. „На Олимпийските игри в Токио участваха три млади дами, родени в Хасково. Те стигнаха до там, благодарение на своите лични качества, труд и спортен талант. Сигурен съм, че дори и да не се състезават вече за хасковски клубове, тези момичета посвещават всяко свое излизане на висок спортен форум на България и на Хасково“, каза градоначалникът. Той удостои с кристални статуетки на Света богородица участниците в Олимпийските игри от Хасково– Ивелина Илиева – джудо и бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви.

„Пожелавам Ви да бъдете преди всичко здрави и щастливи! Нека Богородица закриля Хасково! Честит празник!“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

Върни се в началото на страницата