Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева бе гост на официалното откриване на изложбата посветена на 125 години организирано тракийско движение в България

Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева бе гост на официалното откриване на изложбата посветена на 125 години организирано тракийско движение в България.

Експозицията включва 20 табла, които разказват за тежката съдба на тракийските бежанци, техните наследници и работата на Съюза на тракийските дружества в България за опазване на живота, правата и достойнството на тракийските наследници.

Изложбата се организира от СТДБ, чийто председател Красимир Премянов присъства на откриването. Гости на церемонията бяха още Генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев, Генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров, отец Чакърък- пазителят на българщината в Одрин, авторът на изложбата проф. Слатлозар Елдъров от БАН, представители на централното ръководство на СТДБ и на структурата в Хасково, потомци на тракийци от Хасково и региона. Домакин на форума е Областна администрация Хасково в лицето на заместник областния управител Виолета Желева.

Върни се в началото на страницата