Пожар на депото за строителни отпадъци

Пожар избухна днес след обед на депото за строителни отпадъци край #Хасково. На място са изпратени три противопожарни автомобила, които не позволяват огънят да се разрасне.

По разпореждане на заместник-кмета Динко Тенев е изпратена водоноска от община Хасково, както и вода за огнеборците. Служителите на КОРЗ и „Екопрогрес“ съдействат на пожарникарите за по-бързото овладяване на огъня. Община Хасково изпрати на място и тежка техника, която да подпомогне потушаването на пожара.

„Вероятно става въпрос за самозапалване, заради високите температури през последните дни“, коментира заместник-кметът на Хасково Динко Тенев. „Въпреки, че тук трябва да се изхвърлят само строителни отпадъци, много често някои граждани нарушават правилата и изхвърлят гуми, стъкла и др. Именно тези отпадъци са леснозапалими и се стига до подобни инциденти“, каза още Динко Тенев. Предстои противопожарните експерти да установят конкретните причини за запалването. Няма опасност за града и хората. През цялата нощ на мястото на инцидента ще останат противопожарни екипи и служители на общината.

 

Върни се в началото на страницата