Заместник-кметът Мария Вълчева гостува на откриването на документалната изложба „Ваше Благородие, госпожа чужбина…“

Заместник-кметът на #община #Хасково Мария Вълчева гостува на откриването на документалната изложба „Ваше Благородие, госпожа чужбина…“

Експозицията е посветена на 100 години от приютяването в пределите на България на над 45 хиляди #руски #емигранти и е организирана по идея на д-р Димитър Иванов. Лично инициаторът на изложбата присъства на откриването в Регионалния исторически музей в Хасково.

Документалната изложба разказва за #белоемигрантите в #България и тяхната трайна следа в развитието на българското общество. Документалната изложба „Ваше Благородие, госпожа чужбина…“ е организирана от Държавна агенция „Архиви“, държавен архив-Хасково и Регионален исторически музей Хасково.

Хасковските историци са допълнили изложбата с документи и снимки, показващи ролята на белоемигрантите в Хасково и региона. Как са посрещнати те в нашия край и каква е ролята им за развитието на медицината, изкуството, образованието и културата тук, може да научите от документалната експозиция във фоайето на РИМ Хасково.

Върни се в началото на страницата