Община Хасково участва в кампанията „България срещу диабета“

Община Хасково участва в кампанията „България срещу диабета“, чиято цел е превенция на заболяването и повишаване на информираността за него.

Инициативата е на Лайънс клуб - Видин съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска асоциация "Диабет", Българското национално сдружение по детска ендокринология и с подкрепата на всички общини от 28 областни градове в България.

В края на август и началото на септември 2021г. предстои провеждането на два от общо 4 броя петдневни лагера за деца с диабет тип 1 и техен родител. Обученията ще се водят от двама ендокринолози от Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и двама експерти по личностно развитие от Голдън Лайънс Академия.

Основно условие за участие в диабетните лагери е споразумението на децата с диабет тип 1 и родителите да предоставят на всеки 6 месеца след края на лагера за период от най-малко 2 години информация за изследванията на гликиран хемоглобин, за да се проследи медицински напредъкът на малките пациенти и ако се анализират отклонения от правилния път да се предложи допълнителна специализирана медицинска помощ и подкрепа.

За участие в лагера и обучение е необходимо подаване на заявка (на приложения имейл в прикачения файл) и прилагане на изследване на гликирания хемоглобин на детето. Всяко едно обучение е за 20 деца от цялата страна и техен родител.

Първите два лагера ще се проведат в комплекс Магура, община Белоградчик, област Видин в периода: 29.08-02.09.2021 и 05.09-09.09.2021г.

Повече информация за провеждането на обученията и лагерите може да откриете в прикачения файл.

Прикачени файлове

Върни се в началото на страницата