Започнаха строителните работи по изграждане на подхода към Монумента „Света Богородица“ в Хасково

Строителните работи за реконструкция на подхода към #монумента „Света Богородица“ вече са в ход. Те обхващат терен от 23 хиляди квадратни метра между улиците „Панорама“ и „Родопи“.

✅Централното стълбище ще бъде от гранитни стъпала. Подпорните стени се запазват. Стълбищата ще бъдат обезопасени със стоманени парапети.

✅Предстои да се оформят зелени пространства с #цветя, декоративни храсти, широколистни и иглолистни дървета. По скатовете ще се засадят „падащи” растения, широколистни и иглолистни видове. Изгражда се нова поливна система.

✅Парковото осветление ще бъде допълнителен акцент върху кътовете за почивка и игра.

✅От междинна площадка в западната част на терена започва #велоалея. Тя е с дължина 457 м. На две места ще се изградят нови стълбища, които са съобразени с естествения пешеходен поток. В средата на велоалеята ще има площадка за фитнес на открито. По продължение на алеята ще се оформят места за почивка с пейки и настилка от гранитни павета. Предвидени са стойки за #велосипеди.

✅В подножието на Монумента, върху естествената зелена стена, с декоративна растителност ще бъде направен надпис ХАСКОВО. Под надписа ще бъде оформена стена с пълзящи растения. Предвидено е парково художествено осветление на надписа ХАСКОВО.

✅Това е един от ключовите проекти, които #община #Хасково стартира през тази година. Благодарение на него този район на града ще бъде благоустроен и модернизиран. Мястото ще допълни архитектурния ансамбъл на Монумента „Света Богородица“ и Камбанарията, като направи достъпа до тези забележителности приятен и интересен.

Този терен ще бъде поредното зелено пространство, с което Хасково ще се заяви като още по-чист и зелен град.

Проект “Ремонт и реконструкция на подход на Монумент „Св. Богородица“ се финансира от ОП„Региони в растеж” 2014 – 2020 г.

#Аз❤️Хасково #зелено💚 #ХасковоСмеВсичкиНие

Върни се в началото на страницата