Хасково влиза в Югоизточна трета футболна лига с нов отбор: ФК Саяна Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев обяви днес на пресконференция, че Хасково влиза в мъжката Югоизточна трета футболна лига с нов отбор: ФК Саяна Хасково. На представянето на новия футболен клуб на областния град присъстваха Желязко Недев – представител на фирма Саяна, Атанас Стефанов- председател на УС на клуба, Делчо Корчев- досегашен президент на мъжкия ОФК Хасково и Живко Желев – треньор на ФК Саяна Хасково.

„Идеята да се създаде нов мъжки отбор се обсъжда и реализира в последните няколко седмици. Целта е да се направи клуб, който устойчиво да развива местни таланти и да възроди интереса на хората от Хасково към футбола и да върне публиката на стадиона. Влязохме в преговори с фирма Саяна и заедно решихме да създадем ФК Саяна Хасково. Основен спонсор на клуба ще бъде фирма Саяна. А община Хасково ще подпомага отбора, както и до сега е подкрепяла ОФК Хасково. Това е нов тласък за развитието на футбола в Хасково. И този нов отбор не засяга школата на ОФК Хасково, даже напротив, като имаме силен мъжки отбор, ще стимулираме децата и младежите да се развиват. От нашата детска и младежка школа ще бъде свежото попълнение на ФК Саяна Хасково“, каза при представянето на новия футболен клуб кметът Станислав Дечев.

Документите за регистрация на ФК Саяна Хасково вече са подадени.

„Саяна е фирма, чиято производствена база е тук и е най-логично да насочим средствата, които даваме за спорт в Хасково. В днешно време, колкото и да стабилна една фирма, без подкрепата на общината е трудно да осъществи такъв спортен проект. Затова аз благодаря на кмета на Хасково за усилията, които вложи, за да се осъществи тази идея. Ще работим, за да направим един силен отбор, да играем добър футбол, да побеждаваме и най-хубавото нещо, което може да се случи за Хасково, е да върнем публиката на стадиона. Всички сме настроени позитивно и благодарим сърдечно на Делчо Корчев, който години наред инвестира лични средства, за да поддържа футболен отбор в Хасково“, каза представителят на фирмата-спонсор Желязко Недев. Годишният бюджет за издръжката на ФК Саяна Хасково ще струва около 400 000 лв.

Първата среща на ФК Саяна Хасково в Югоизточна трета футболна лига е на 7 август. До тогава в ръцете на треньора Живко Желев е селекцията на новия отбор, в който ще влязат и футболисти от ОФК Хасково. Първата тренировка на отбора е тази вечер на терена в Горски извор, където ще се проведе и лятната подготовка на отбора. Официалните мачове на ФК Саяна Хасково ще се играят на стадион „Хасково“.

 

Върни се в началото на страницата