По повод Великденските празници в детските градини в гр.Хасково №11 “Елхица“ и  №19 “Щурче“  бяха  проведени мероприятия, организирани по Дейност 5 „Различни в традициите – единни в детската градина“  на тема „Заедно на масата – Великден“. Децата, участващи в проекта гледаха и слушаха презентации за Великден, от които научиха за традициите и символите на празника.  Пяха песнички, рецитираха стихчета, танцуваха. С голям интерес и много емоции боядисваха и декорираха яйца. Празникът завърши с почерпка с традиционните великденски лакомства, осигурени по проект „Аз и ти заедно“, финансиран от ЦОИДУЕМ. В ДГ №11 “Елхица“ всяко дете бе зарадвано с подарък – шапка и цветни моливи с логото на проекта.

 

В ДГ 21 „Вихрогонче“, група с.Динево също бяха проведени мероприятия по повод великденските празници, организирани по Дейност 5 „Различни в традициите – единни в детската градина“.  Децата от групата се научиха да приготвят великденски курабии. Сами изработиха великденски кошнички за яйца. Боядисаха и декорираха яйца.

Децата от групата в с.Динево  отпразнуваха и Лазаровден като пресъздадоха обичая „Лазаровден“, както и ритуали свързани с него. Пяха песни, рецитираха стихове, танцуваха, забавляваха се и научиха много нови неща за празника, обичая и традициите.

 

Всички деца участваха с удоволствие  в мероприятията за великденските празници, организирани  в детските градини по Дейност 5 на проект „Аз и ти заедно“, финансиран от ЦОИДУЕМ.

 

ДГ №11 “Елхица“

       

 

№19 “Щурче“

 

     

 

ДГ 21 „Вихрогонче“, група с.Динево

         

Върни се в началото на страницата