20 кедъра по повод 20 години от създаването на ОП “Общинско лесничейство“ Хасково

По повод 20 години от създаването на ОП „Общинско лесничейство“ днес в #парк Ямача бяха засадени 20 фиданки. Те са от застрашения от изчезване иглолистен вид атласки кедър.

В акцията, която е посветена и на Седмицата на гората, се включиха кметът Станислав Дечев, заместниците му Динко Тенев и Мария Вълчева, секретарят на община Хасково Пламен Лечев и лесничеите. Инициативата е на директора на предприятието инж. Георги Масларов.

Кметът Станислав Дечев подчерта, че подкрепя всички инициативи, които правят #Хасково все по-зелен и приветлив град. В ход е работата по изграждането на #новия #парк над ДНА, който ще бъде зелено сърце в центъра на града ни. Веднага след като приключи работата по премахване на опасните тополи по поречието на #реката, там ще бъдат засадени нови, по-подходящи за градската среда. Освен това предстои единственият булевард в Хасково без растителност, да бъде #озеленен. Това е бул. „Васил Левски“. Там през есента ще бъдат засадени пирамидални явори.

Хасковското общинско лесничейство стопанисва над 11 500 хектара #горски #територии, от тях иглолистните са над 600 хектара. През последните пет години местните лесничеи са засадили над 330 хектара с иглолистни видове, а над 2000 хектара издънкови гори са превърнати във високстеблени.

Върни се в началото на страницата