Започва смяната на водопроводите на бул. “Съединение“ и ул. „Панорама“ в Хасково

В понеделник, 12 април 2021г., започва изпълнението на проектите: „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. “Съединение“, от Областно пътно управление до читалище „Заря“ и „Изместване на хранитeлен водопровод от ул. “Панорама“, кв. “Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“.

 

Срокът за завършване на тези проекти е 70 дни. Изпълнител на реконструкцията и подмяната на водопроводните мрежи е ДЗЗД „Водстрой-Хасково“.

 

Работата по бул. „Съединение“ ще започне в понеделник в отсечката от ОПУ в посока ОУ “Хр. Смирненски“. Там ще бъде сменен стар компрометиран водопровод с нов- Ф 160. Средствата за смяната на този ключов водопровод са предоставени целево от Правителството, с подписване на Споразумение между кмета на #община #Хасково Станислав Дечев и министъра на МРРБ Петя Аврамова. Целевият трансфер е от капиталовите разходи на МРРБ, Програма „Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация“. Ремонтът на тази отсечка възлиза на 179 880 лв. с ДДС.

 

Във връзка със старта на ремонтните работи по бул. „Съединение“, платното за движение от ОУ „Хр. Смирненски“ в посока ОПУ ще бъде затворено, а транспортният трафик ще се пренасочва от кръстовището на Автогарата по бул. “Стефан Стамболов“ в посока ПМГ и надясно в посока пл. “Лебеда“ и бул. “България“.

 

Работата по изместване на хранитeлния водопровод от ул. “Панорама“ , кв. “Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“ е част от същата обособена позиция. Стойността на ремонтните работи там възлиза на 99 000 лв. с ДДС.

 

Община Хасково поднася своите извинения на всички жители и гости на града за неудобствата по време на строителните работи!

Върни се в началото на страницата