Кметът на Хасково: Днес е време за избори. Моят избор е България!

Хасково отбеляза тържествено Националния празник 3 март. Тържествата започнаха с ритуал по издигане на Националното знаме пред сградата на община Хасково. Строят прие началникът на щаба на Военно формирование 52 740 майор Георги Георгиев, командващ ритуала – капитан Захари Генев.

Стотици жители и гости на Хасково дойдоха на централния площад „Свобода“ , за да празнуват заедно деня на Освобождението. Пред паметника на Незнайния войн химна на България изпя солистът на Държавна опера Стара Загора Александър Марулев.

Венци и цветя на признателност пред героите на България поднесоха кметът на Хасково Станислав Дечев, народни представители от Хасковски регион, председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник-областният управител на Хасково Митко Петров, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин, военнослужещи, представители на политически партии, патриотични организации, стотици граждани и много деца.

„На 3 март най-често произнасяните думи са България, Родина, майка. На този ден по площадите се вият кръшни хора и се пеят песни за героите… Но тази година не е така. И този факт е колкото тъжен, толкова и поучителен. Защото за една година светът ни се преобърна. Изгубихме много близки хора, животът ни и днес остава застрашен от един жесток враг. Противник, който не виждаме. Но вече знаем, че можем да го победим. И ще го направим! За да се хванем отново за ръце и без страх да продължим живота си“, каза в словото си кметът Станислав Дечев. „Ако някой от Вас очаква, че днес, на 3 март, ще говоря за политика, то аз ще го разочаровам. Защото днес – аз искам да говорим за избори. И всеки от нас да каже честно пред себе си какво избира. Аз ще ви кажа първи - моят избор е България!“, категоричен е градоначалникът на Хасково Станислав Дечев.

Върни се в началото на страницата