В понеделник започва изпълнението на дейностите по отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково

❗На 18 януари 2021 година временно ще бъде затворен за движение част от булевард от „България“ от № 50 до кръстовището с ул. „Крали Марко“ /до ПГЛП „Райна Княгиня“/.

От там ще започне резитбата на тополите, които представляват #опасност за #хората и #движението.

По поречието на реката в Хасково има 611 тополи. Повечето от тях са на възраст между 60 и 80 години. Обследването установи, че с влошено фитосанитарно състояние са 122 #тополи. От тях опасни са 63 тополи, които ще бъдат премахнати през следващите месеци. Останалите общо 548 тополи подлежат на резитба за намаляване височината им до 30%, както и оформяне на короните им.

В района, от където започва резитбата, се намират 20 от всички 63 опасни тополи, определени за премахване. На мястото на изкоренените дървета, ще бъдат засадени нови.

Договорът за отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково е за срок от една година. Общата стойност на дейностите е 106 хиляди лева без ДДС.

В процеса на работа поетапно ще се затварят пътни участъци, за което гражданите ще бъдат информирани, за да отстранят автомобилите си от местата, където ще работи фирмата.

❗#Община #Хасково предварително поднася своите извинения на гражданите за неудобствата, които ще се създадат в процеса на работа по поречието на #река #Хасковска.

Върни се в началото на страницата