От днес се въвежда временна организация на движението по бул.“Стефан Стамболов“ заради подмяна на водопровод

От днес се въвежда временна организация на движението по бул.“Стефан Стамболов“, в участъка от ул.“Бобов дол“ до ул.“Мургаш“. Тя е съгласувана с ОД на МВР, сектор Пътна полиция-Хасково и влиза в сила със Заповед на #кмета на #община #Хасково Станислав Дечев.

✅Промяната на движението в района се налага във връзка с изпълнение на #проект за реконструкция на вътрешна #водопроводна #мрежа по бул. „Стефан Стамболов“, от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш“. В този участък ще бъде поставен #нов #водопровод с дължина около 350 м. Ремонтът е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на #вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД Хасково. Съгласно споразумение между община Хасково и #МРРБ, са отпуснати 260 хиляди лева от строителното ведомство. С тях се извърши подмяната на водопровода на бул.“Освобождение“, от бул.“Илинден“ до ул.“Македония“. Сега предстои да се смени водопровода и на бул.“Стефан Стамболов“. Срокът за завършване на строителните работи е 25 декември 2020г.

✅Временната организация на движение по бул.“Стефан Стамболов“ се организира на два етапа.

Първият, който се въвежда от днес, предвижда двупосочно движение, регулирано с необходимата сигнализация. През втория етап на строителните работи временно ще се преустанови движението по бул.“Стефан Стамболов“, в участъка от ул.“Узунджово“ до бул.“В. Левски“, а движението ще се пренасочи през съседните булеварди.

Върни се в началото на страницата