Кметът на Хасково Станислав Дечев е първи гост на училищно радио „Васил Левски“ Хасково

Членовете на #клуб „Млад журналист“ и клуб „Млад фотограф“ от СУ „Васил Левски“ #Хасково и техните ръководители днес се срещнаха с кмета на община Хасково Станислав Дечев. Поводът е предстоящият старт на училищното радио „Васил Левски“. 

Бъдещите #журналисти и #фоторепортери се запознаха с работата на #кмета на #община Хасково, презентираха програмата на #ученическото #радио и направиха първото си #интервю със Станислав Дечев.

Радио „Васил Левски“ ще излъчи първата си програма по повод Деня на народните будители. Затова и първият въпрос към кмета на Хасково беше как се е празнувал Денят на будителите, когато той е бил #ученик. Станислав Дечев разказа на младите журналисти, че когато той е бил ученик, този ден е бил отменен като празник и че едва след падането на режима след 10 ноември, Денят на народните будители е възстановен.

Кой е бил любимият предмет на кмета в #училище? Какво работи кметът? Каква е сега #епидемичната #обстановка в Хасково и може ли отново да се премине към #дистанционно обучение? Какво предстои да бъде направено в Хасково, за да стане по-красив градът? Това са само част от въпросите на радио-репортерите. Отговорите на тези и на още интересни питания, ще чуят слушателите на радио „Васил Левски“ в рубриката „ Гостът днес“. Автори и водещи на програмата на радио „Васил Левски“ са шестокласниците Галина Йорданова, Богдан Стойков, Божидара Илиева, Камелия Джамбазова, Кристиян Софрониески, Мерве Юксел, Аликаан Кафеджи. Ръководител на клуб „Млад журналист“ е кореспондентът на БНР за Хасковска област Дора Атанасова, а на клуб „Млад фотограф“ е Димитър Ерфандов.

Очаквам следващите си срещи с вас, защото най-креативните идеи в моята работа, са ми подсказани от децата и младите хора, призна Станислав Дечев. Той пожела на бъдещите журналисти успехи и да работят така, че излъчванията на радио "Васил Левски" да продължат и след като те завършат училище.

#ХасковоСмеВсичкиНие #Радио #ВасилЛевски #ДенНаБудителите

Върни се в началото на страницата