Община Хасково подготвя образователна кампания за младите хора за придобиване на знания за правилата за движение по пътищата и тяхното правилно прилагане. Това съобщи днес #кметът на #Хасково Станислав Дечев. Той уточни, че съвместно с Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата община Хасково ще изгради и оборудва мобилни площадки за обучение на деца. Практическите занятия ще се извършват в различни учебни заведения в Хасково, ще са насочени към малките ученици и ще се осъществяват с подкрепата на служителите на полицията. „По този начин децата директно ще получат насоки за правилно и безопасно поведение на пътя и на практика ще могат да приложат наученото“, обясни кметът.

Станислав Дечев подчерта, че винаги е подкрепял акции за безопасност на движението, затова и днес се включва в инициативата на „Ден без загинали на пътя“, чието мото за България е: „ Остани жив. Пази живота!“.

„Подкрепям и хората, които имат отношение към контрола на движението, както и доброволците от БЧК, които с днешната акция още веднъж заострят вниманието на участниците в движението към спазване на правилата и безопасно поведение на пътя. Моят призив е към младите шофьори да бъдат внимателни и дисциплинирани на пътя, да пазят себе си и останалите участници в движението. Освен това искам да призова и пешеходците за повече внимание и отговорност, защото инцидентите с пешеходци са със сериозни последици“, каза кметът на Хасково.

Станислав Дечев и заместник областният управител на Хасково Митко Петров се включиха в акцията на КАТ Пътна полиция Хасково и БЧК и раздаваха на шофьори и пешеходци образователни брошури.