Община Хасково организира дезинфекция на сградата на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания. Обработката с дезинфектанти е по препоръка на РЗИ Хасково, заради констатирана положителна проба за COVID 19 на служител от Центъра. Екипи на „Екопрогрес“ ще обработят външното пространство и прилежащи територии около сградата на Центъра, а специализирана фирма вече извърши дезинфекцията на помещенията вътре в дома.

В ЦНСТ за деца без увреждания са настанени 10 деца на възраст от 10 до 17 години. На тях и на персонала РЗИ Хасково връчи предписания за поставяне под карантина. За времето на изолацията са осигурени служители, които ще останат с децата в Центъра, за да полагат грижи за тях. Храненето се осигурява от фирма за кетъринг, с която също са проведени разговори за доставката на храна при спазване на всички противоепидемични мерки. Храната на домуващите в Центъра и на персонала ще бъде доставяна в еднократни опаковки.

Социалните работници и психолозите от Центъра за обществена подкрепа към община Хасково от днес започват дистанционна работа с настанените в Центъра. Ще бъдат водени индивидуални занимания с всяко дете в условията на социална изолация за подкрепа и работа в затворена среда.

Върни се в началото на страницата