Гербът на Хасково вече официално върху пощенска марка

Филателно издание на герба на Хасково бе валидирано днес на специална церемония във филиала на Националната художествена академия в Бургас. На представянето присъстваха заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и на Бургас Диана Саватева, изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки, ректорът на НХА проф. Георги Янков, директорът на Пристанище - Бургас Диян Димов, авторът на графичния дизайн на изданието гл. ас. д-р Ненко Атанасов.

Новото пощенско издание е на тема "Българска градска хералдика". То се състои в серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, които представят гербовете на Бургас и Хасково. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат.

Изобразените върху новите марки гербове на Бургас и Хасково са едни от най-красивите хералдически символи на български общини и поставят началото на нова сюжетна линия в дизайна на пощенските марки у нас, отбеляза д-р Ненко Атанасов от НХА.

Признанието за герба на Хасково е случва в годината, когато се навършват 25 години от неговото приемане за официален символ на града ни. Негови автори са едни от най-добрите хералдици в България Борил Караиванов и Емануил Манолов.

 

Върни се в началото на страницата