🍀Еньовденски венец за #здраве и дълголетие беше поставен тази сутрин на пл.“Общински“ в #Хасково. От там започва и базарът „Българско е“ - „Празник на билките и водата“. Сред първите минали под еньовденския венец бяха заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин.
🍀В пешеходната зона от пл. „Общински“ до пл.“Свобода“ вече са разположени близо 30 шатри, на които продукцията си представят български #билкари, производители на билкова #козметика, храни и #напитки от билки, билково #вино#бижута с билки и #цветя, традиционни български занаяти и автентични техники за изработка на предмети на бита- грънци, ножове, съдове за хранене, накити, сувенири с лечебни билки.
#БългарскоE гостува тук до 27 юни!
🍀Еньовден продължава с Индивидуална конна езда за децата на Хасково, разходки с водачи-треньори. Тя се провежда в парк „Кенана“ днес и утре до 17 часа.
🍀Днес от 15.00 ч. в двора на Регионален исторически музей – Хасково - „Магията на Еньовден“. Представяне на традиции, свързани с Еньовден от етнографите от РИМ Хасково.
#БъдетеЗдрави #ХасковоСмеВсичкиНие