Кметът на община Хасково Станислав Дечев поздрави хората с увреждания по повод днешния световен ден за защита на техните права.

„Познавам мнозина от вас и заставам пред вас не за първи път. Но въпреки това се вълнувам много, защото знам колко големи длъжници сме ви всички ние – хората, които вземаме решения. Решения, които биха облекчили живота ви, биха улеснили социалните ви контакти, биха ви дали възможност да бъдете още по-активни и по-полезни за себе си и за всички нас. Защото ние се нуждаем от вас, от вашите напътствия и съвети “. С тези думи градоначалникът се обърна към членовете на социалните съюзи от Хасково. Станислав Дечев подчерта, че всеки човек в неравностойно положение може да разчита на професионалната работа на целия екип на община Хасково. „Ще работим, за да улесним всекидневието ви, да адаптираме градската среда, да направим достъпа ви до грижи по-лесен и по-ефективен, а участието ви в обществения живот на Хасково по-пълноценно“, увери кметът. Гости на спектакъла бяха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, представители на социални институции и съюзи.

Концертът, организиран от община Хасково, продължи с изпълнения на Народен оркестър при община Хасково, формация „Гайдари“ с ръководител Филип Филипов, изпълнители от социалните сдружения, дуо „Рокива“ и ПТА “Хасково“ с ръководител Ана Димитрова.