Кметът на община Хасково Станислав Дечев поздрави участниците в Първия международен форум за кариерно сътрудничество „Атмосфера БЪДЕЩЕ“. Проектът се осъществява от община Първомай и местните училища, а домакин на днешната среща, посветена на ранното кариерно обучение на децата от предучилищна възраст, беше хасковската детска градина „Слънце“. В срещата участваха представители на партньорите от Центъра за проектно творчество „Старт Про“ към Московския държавен педагогически университет, на учебни и детски заведения от Първомай и Хасково.

Станислав Дечев поздрави участниците във форума и подчерта, че образованието ще остане основен приоритет в работата му и като кмет. „Защото като областен управител аз работих за стимулиране на професионалното образование и връзката на бизнеса с училищата, с децата и родителите. Но сега като кмет на община Хасково вече насочвам вниманието си към предучилищното, началното и основното образование. Защото Вашите идеи за ранно кариерно ориентиране на децата, чрез провокиране на интереса им към различните професии, са работещи и отговарят на динамиката на нашето време“, каза още кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа на Детска градина „Слънце“ за активната работа и подчерта, че очаква следващият домакин на „Атмосфера БЪДЕЩЕ“ да бъде Хасково.

Утре образователният форум в Първомай продължава със среща на тема „Кой кой е и какъв е?“ В нея участват ученици от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н .Вапцаров“ Хасково.