Рап концерт със светлинно шоу, оперен спектакъл за деца и авто родео спечелиха сърцата на младите хора в Хасково. В богатата програма от посветения на младежта и децата втори ден от празниците на Хасково имаше уроци по рисуване на открито, наблюдение на звезди с телескоп и кулинарно шоу.

По сергиите в центъра се предлагаха ръчно изработена керамика и предмети на бита. Имаше и специален щанд за козметика от биопродукти, произведени от хора в неравностойно положение.

Организирани бяха турнири по хандбал, спортен бридж и тенис.

В читалище „Заря“ Държавната опера в Стара Загора представи детския мюзикхол „Космическа приказка“.

12 състезатели се включиха в авто родеото на специална арена край бул. „Съединение“. Един отпадна още на старта, а останалите бяха разпределени в две серии. Последната кола, която след здраво блъскане в опонентите все още можеше да се движи беше на общинския съветник Иван Минев. Той спечели състезанието и получи нестандартната голяма награда - венец от луканки.

Вечерта на откритата сцена на площад „Свобода“ зрителите се насладиха на концерта на Духовия оркестър към община Хасково и танца на мажоретния състав. По късно на сцената излязоха грациите на балетите „Тангра“ и „Рона“. Вечерта завърши с концерт на рапърите Боро Първи и „Marso x Bobkata“.