Община Хасково обявява конкурс „Граждански инициативи 2019“ , съобщи на пресконференция днес кмета Добри Беливанов.  “Идеята ни е гражданите да  бъдат по-отговорни към средата в която живеят. Всеки иска градинката до неговия дом да изглежда добре, да има детска площадка или беседка. Но когато тези хора кандидатстват за финансиране на проекта лично ще се чувстват лично отговорни да пазят и доразвиват тази градска среда.“ , каза Добри Беливанов.

 Допустими за финансиране са инициативи за изграждане възстановяване и озеленяване на терени предназначени за зелени площи. Ще могат да бъдат доставени пейки кошчета беседки, детски и спортни съоръжения .По тази програма на общината ще могат да се създават и възстановяват зони за отдих, спортни или детски площадки, алеи, обособени кучешки площадки и подходи към тях. Гражданите могат да кандидатстват и за възстановяване на настилка около сградите обновени по националната програма за енергийна ефективност и тези обновени по оперативна програма Региони в растеж. Живеещите в селата на общината освен за всичко останало могат да кандидатстват и за благоустрояване на гробищните паркове.  

200 хиляди лева е рамката на инициативата, те са от бюджета на общината. 100 хиляди от тях ще са за проекти в Хасково останалите в селата на общината. Срокът за кандидатстване е 31 май 2019 година.

 

Насоки за участие в конкурс „Граждански инициативи 2019“

Върни се в началото на страницата